ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Δραστηριότητες στο Εθνικό Ωδείο Νεαπόλεως

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις συναυλίες που διοργανώνει το Ωδείο και οι οποίες αποτελούν συνέχεια της διδασκαλίας κι αναπόσπαστο κομμάτι της. Άλλωστε η μουσική είναι πάνω απ’ όλα η τέχνη της επικοινωνίας και οι μαθητικές συναυλίες έχουν παιδαγωγικούς και καλλιτεχνικούς στόχους.

Καθιερωμένες εκδηλώσεις είναι:

  • Εορταστική χριστουγεννιάτικη συναυλία στο χώρο του Ωδείου.
  • Εαρινή μαθητική συναυλία σε αίθουσα συναυλιών.
  • Καλοκαιρινή συναυλία στο χώρο του Ωδείου.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων και επιπέδων, η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νεαπόλεως, σχήματα μουσικής δωματίου, νεανικά σχήματα μοντέρνας μουσικής, η ομάδα του Orff κ.α. Δεν λείπουν οι έκτακτες συναυλίες σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο, η συμμετοχή της χορωδίας σε εκδηλώσεις φορέων, φεστιβάλ, διαγωνισμούς κ.α. καθώς και η διοργάνωση σεμιναρίων.

Στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Νεαπόλεως φιλοξενούνται μουσικά σχήματα και συγκροτήματα για συναυλίες και πρόβες. Διοργανώνονται επίσης διαλέξεις και σεμινάρια καλλιτεχνικού περιεχομένου από τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Πληροφορίες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην γραμματεία του Ωδείου: τηλ. 210 6429239, e-mail: ethn.odeioneapoleos@gmail.com